Energetski vampiri

Da li ste upoznali ljude koji vas čine umornim i slabim? Čine vaše prisustvo suvišnim? Vaše biće isprekidanim? Da li ste ikada upoznali ljude koji su toliko morbidni, sa tragičnim načinom života, oni koji samo sišu tuđe energije i prisvajaju ih u lični ambis, skupljaju i upijaju, kasnije reflektujući ga na vas? Koji vam povuku i poslednji komad kože, kidaju ga i naprave od vas samo skelet krhkih kostiju skrivenih ispod te blistave, zdrave kože ispod koje beže? Da, poznajete takve ljude i postajete takvi ljudi. Svi oni teže ka tome da postanu toliko različitih osoba, da se izgube u svim tim ličnostima, boreći se sami sa sobom, koja će od njih pre da izađe na slobodu, da se izvuče iz ambisa. Posmtraju žrtve, glumeći da su žrtve i tako hvataju plen. Žele da vas saslušaju, da vas posavetuju do ključnog momenta ispiranja mozga, razbijanja aure i ispijanja energije. I to malo što ste imali, nemate više. Preuzimaju vas prazni ljudi, pritom vas i iscrpe. Jedan, drugi, treći… ceo niz energetskih vampira oko vas. Ko bi rekao da postoje, zar ne? U vazduhu, u auri oko vas. Između tesnih prolaza i širokih raskrsnica. Na raskršću. Na svakoj ulici kojom se krećete svaki dan, na svakom mestu koje volite da posetite, svuda. Nevidljivi, skriveni ispod širokog osmeha. Savršeno ispraksovana kamuflaža providne kože. Tu je trik, to može biti bilo ko. Od nekog ko vam je veoma bitan, do osobe koju ste danas upoznali. Toliko pokvarenih umova, tragajući za svežinom života. Traže da ispiju sočne kapi onoga čemu se dive, onoga za čim vape. Zatim postajete umorni svakog dana, počinjete da izbegavate ljude i nebitna pitanja. Odgovarate u dve-tri reči, krijete se iza ćoška da vas ne ščepaju. Danima razmišljate o rutini koja vas okružuje, o ljudima koji su prokleti u tom mestu. Ograničenog vida, pokidanog sloja kože, ne prihvataju mogućnost da su takvi ljudi raštrkani po celom svetu. Neki samo žele da pobegnu od takvih i zadrže eliksir mladosti. Upoznate se sa nekim, izađete par puta i ta osoba vam se više ne javlja ili vi njoj? Dosadno vam je i ne poklapaju vam se mišljenja tvrdeći da niste na istom intelektualnom nivou? Pitaću vas još jednom… da li ste upoznali ljude koji vas čine umornim? Da li ste svesni da ste i vi ti ljudi, možda, ili ipak ne? Velika je mogućnost da se energetski vampir krije u svima nama, ne želeći da znamo za njegovo prisustvo. Lukav je i prepreden. A mi razmenjujemo energije i postajemo svi identični, grubi i hladni. Čekajući poneku kap, čekajući da svučemo kožu i stavimo novu.

12 thoughts on “Energetski vampiri

  1. U. Šta jesam li ih prpeoznala? Prepoznala i likvidirala iz života. Bilo ih je par, sad ima možda jedna osoba za koju smatram da je napola energetski, ali doduše mogu podnijeti jednom mjesečno da sjedim sa takvim tipovima, i dalje me negdje duboko drže te neke dobre strane… šta znam … gori su mi možda ovi emocionalni , od energetskih, mada ovi drugi ubiju u pojam. Dođem kao sunđer iscijeđena kući, ne znam gdje lijevo, gdje desno. Zato je nekada najbolje popiti kafu sam 😀

    Liked by 1 person

    1. Kiki, ti energetski vampir? Nemoguće 🙂 Znaš kako moja prijateljica kaže, luđak za sebe nikad neće reći da je lud niti će se preispitivati 🙂 Valjda ona zna, psiholog je 🙂 Ergo, razmišljaš da si E.V., što znači da nisi. To je posebna sorta ljudi.

      Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s