Ne možemo dopustiti sebi da budemo sporedne uloge, nikako

Nikada savršeni tražimo savršenstvo. Tražimo fascinantnost u svemu, svakome. Zahtevamo da nas razumeju, zahtevamo da budemo shvaćeni i prihvaćeni ovako „savršeni“. I očekujemo da zaslužujemo najdublje i najviše oblike tog idealnog aspekta davanja i pružanja. Stavljamo sami sebi krune i podižemo neprobojne štitove da zaštitimo svoje srce. Jer srce ne dajemo, nikada. Ali želimo da nas vole, da budemo obasuti pažnjom i divljenjem zato što smo mi „posebni“.

Zar postoji veća laž od toga? Lepo nam je živeti u njoj, zar ne? Udubimo se u ulogu i postanemo još jedni glumci među svim ostalim. Uspeh! Pozornica je naša, svet nam je na dlanu. Ne možemo dopustiti sebi da budemo sporedne uloge, nikako. Zavesa je uvek podignuta, sve je uvek spremno za još jednu uspešnu predstavu, mi smo tu, moramo biti viđeni. Ne smemo propustiti nijedan tuđi pogled, jer je najbitnije da nas vide. I tražimo u tim pogledima opravdanje za ono što nismo, povratnu informaciju da je to ispravno. I ako ga ne dobijemo, dižemo glavu visoko i odmahujemo rukom jer su svi oni ispod nas.

Ko su oni? Svašta. Ne možemo podneti negodovanje, ne možemo razgovarati sa onima koji nas otkriju da glumimo. Bežimo od svega što je stvarno i od onih koji će nam bez problema reći kritike o našoj „savršenoj“ predstavi bez koje ne može proći dan. I tako glumimo tražeći nama slične, tražeći glumce koji će se uklopiti u našu, svakodnevno sve širu priču i prođe nam ceo život u običnoj, ali ne tako savršenoj zabludi. Postanemo lažni i zapamte nas kao dobre glumce koji nikada nisu odustali od te karijere.

2 thoughts on “Ne možemo dopustiti sebi da budemo sporedne uloge, nikako

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s