Ne govori nestrpljivom čoveku da bude strpljiv kad se usredsredi na nešto što želi više od svega

Nikad ne govori nestrpljivom čoveku da bude strpljiv kad se usredsredi na nešto što želi više od svega. Nemoj ga dovoditi u situaciju da se zapita da li je vredno i da će imati vremena da dobije to. Njemu je vreme najgori neprijatelj, i ono što ga uništava. Čekanje. Neizvesnost. Razmišljanje kako i zašto ne odmah, ne sada. Ne provociraj nestrpljivog čoveka govoreći mu da ima vremena, da će sve ići polako i da će eventualno uspeti. Samo ćeš učiniti gore, učinićeš da se okrene protiv tebe, koliko god znao da su tvoje namere iskrene i da želiš pomoći.

On ne može pomoći sam sebi i to je ustvari ono što ga sputava u svemu i sa svakim. Ne može priznati sebi tu činjenicu, ne ume da se skoncentriše na sebe jer je zauzet jurnjavom za onim što želi, odmah i sada. Onako kako zamisli, onako kako njemu odgovara, ne birajući načine da stigne do toga. Ubeđen je da, ako samo malo sačeka, propustiće svaku priliku. Ali ne može videti da mu prilike same okreću leđa, jer jednostavno, nisu sve prilike za njega. U svakom slučaju, i dalje ne odustaje, radi sve što može ili ne može samo da ubrza proces.

Ne govori mu da sačeka, počeće da gazi i preko tebe ne bi li dobio ono što želi. Problem je što, kada ne dobije, bude još gore. I svaki sledeći put je gori od poslednjeg. Zato je i nesrećan, zato i gubi. Sebe, ljude, svoj život. Ali uzalud je da pokušavaš da mu staviš do znanja to, jer jedino što je njemu poznato je da nema vremena za čekanje. Da mu je vreme najgori neprijatelj, a ustvari je sam sebi.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s