Osećam da mogu sve kada me zagrliš tim rukama koje su me pronašle na dnu i vratile na površinu

Volim ovaj osećaj koji prolazi mojim telom dok posmatram tvoje lice ozareno smehom koji slobodno traje u svojoj apsolutnoj predanosti svemu što jesmo. Predajem se tebi. Kao da je tvoja ljubav moje ogledalo u kome vidim sebe i volim ono što vidim u njemu. Sebe s tobom. To je i poenta ljubavi, biti s nekim i osećati se potpuno slobodno, a da slobodno dišete kao jedno. Da volite jedno drugog i da volite sebe kad ste s tom osobom. Sviđam se samom sebi kako izgledam pored tebe, kako se moja ruka savršeno uklapa s tvojom, kako se smejem dok te gledam srećnu. Jer znam, srećna si sa mnom. I ja sa tobom. Divno je gledati naše senke kako vode ljubav i znati da su oduvek stvorene jedna za drugu, da jedna ne može poći nikud bez druge, a da mogu plesati odvojeno znajući da će uskoro nastaviti ples. Kako me samo činiš potpunim ne znajući to.

Zato te i volim. I posebnost kojom zračiš kada ćutimo i gledamo se kao da pokušavamo da zamrznemo taj trenutak, iako znamo da je večnost. Volim sebe jer sam samo zbog tebe konačno ono što jesam, bez straha, bez sumnje da me nećeš voleti u svakom mom izdanju. Voliš to što jesam. A pored tebe je nemoguće biti stari ja. Više se ne moram odupirati svim nagonima u sebi da budem ono što jesam, jer sa tobom sam čak i više od toga. Više ne osećam potrebu da se ustručavam svojih reči, svojih namera i onoga što poželim da uradim kad sam s tobom. Ti, kao osnova za ljubav, kao definicija istinske sreće, onda kada je sreća zaista relevantna, ti rušiš sve teorije o njoj i uvek uspevaš da me usrećiš i ispuniš svojim smehom. Osećam da mogu sve kada me zagrliš tim rukama koje su me pronašle na dnu i vratile na površinu.

Više ne moram razmišljati o tom dnu, opet će me povući, nekada, ali sada imam tebe, da me podigneš. Sve oteraš, sve odgurneš, što me pokuša uzeti ili mi se samo približiti. U svim mojim lutanjima si ti, i onda kada se mimoiđemo u njima, ti uspeš da pronađeš način do mene, i da me opet spasiš. Kako uspevaš i otkud to da baš tebe pronađem među toliko lošim stvarima i ljudima na ovom svetu? Ili si ti mene? I na kraju, ni to nije važno, važno je samo da smo tu. I da je ovo što imamo nesalomljivo i stvarno. Da nikada nikog neću voleti ovako. Jer kako da uporedim bilo šta ili bilo koga s tobom? Ti si ljubav. A ja najviše od svega volim ljubav.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s