I uđete u lavirint ljubavi, ne razmišljajući da nađete izlaz nekada

Vidiš tu jednu osobu koja te obori s nogu. Potrudiš se više nego ikada pre da dođeš do nje, da je upoznaš i započneš priču koja će ostati zapamćena i vredna truda. Pokreneš nešto u njoj, svojim razmišljanjem, svojim naporima da je osvojiš, ne rečima, delima. Jer dela su ona koja se računaju na kraju, zar ne? I bez ikakvog plana, sve želiš da bude spontano, da je upoznaš, da saznaš šta je pokreće, a šta tera da se povuče u sebe i izoluje iz ovog ludog sveta. Pokušavaš da otkriješ šta se krije u dubinama tih toplih očiju, a opet tako ditanciranih i hladnih.

I onda, korak po korak, prilaziš bliže njenom umu, mislima koje nestrpljivo čekaju da izađu i da ih neko drugi čuje. I taj neko postaješ ti. Polako shvatate oboje da se poklapate i da možete biti jedno drugome utočište, beg od nevolja, sklonište od problema i jednostavno, ljubav. Sve se svede na ljubav onda kada su osećaji dublji od prvih osmeha i bezazlenih razgovora. I ti shvatiš da sve počinje tako, iako pre nisi verovao da možeš voleti. Ne ponovo, ne stvarno, ne iskreno. Ali pokrene i ona u tebi nešto, svojom tajanstvenošću, svojom pojavom dostojanstvene i snažne osobe koja je prošla možda gore stvari od tebe.

I uđete u lavirint ljubavi, ne razmišljajući da uopšte nađete izlaz nekada. I sve što je u tom lavirintu postaje deo tebe, njeni delovi ispunjavaju tvoje praznine, a tvoja ljubav joj daje nezamislivu snagu da pusti sve što je držalo da ne bude svoja. I osećate jedno drugo, osećate sve loše i sve dobre trenutke, prolazite zajedno kroz sve periode i volite se. Ali šta kada jedno od vas očajnički pokuša da pronađe izlaz iz lavirinta? Da li je onda to bila ljubav?

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s