Poričem da sam te gledao kao da će mi vazduh nestati, kao da oko nas ne postoji niko i ništa

Poričem da sam te voleo. Ako ti tako govore, i ja ću reći. Neka bude da si mi bila samo uteha, samo još jedna u nizu. Da si mi samo bila neko s kim zaboravljam neku drugu. Kažu ti da sam bezdušan i da sam tako dobar glumac. Jesam, da čuješ i od mene. Glumio sam da te volim više od samog sebe, da si mi bila jedinstvena i jedina. Poričem da sam te gledao kao da će mi vazduh nestati, kao da oko nas ne postoji niko i ništa. Poričem sve.

I da si bila moje utočište upravo od onih koji samo znaju da govore, jer zavide i žele nešto što im ne pripada. Njima neću reći ništa, jer ti znaš da su u pravu, zar ne? Zato kažem tebi, potvrđujem svaku reč, i poričem ovu ljubav. Nisam te nikada voleo, nisam te smatrao za najvrednije nešto što sam ikada mogao imati. Nisam te ni poznavao, tako kažu. Možda je taj deo ipak istinit. Očigledno, jer da jesam, ti ne bi verovala u neosnovane priče.

Ali, gledam te i vidim da je tako. Gledam te i ne verujem koliko je lako bilo poverovati i odustati. Zato ću ti potvrditi sve, zato što si me naterala da se zapitam koga u tebi sam ja to voleo. Jer, ovo sada? To nikada nisi bila ti, ona koju sam zaista voleo. Onu koju poričem da jesam. Ne, nikada ništa nisam osećao prema tebi. Odlučujem tako. Lako, kao ti što si odlučila da me izgubiš, dozvolivši im da te ubede. Potvrđujem sve.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s