fbpx
Ambis misli,  Pisana književnost | Autorski tekstovi

Tajna sreće i duševnog mira je konekcija sa ljudima

Tajna sreće i duševnog mira je konekcija sa ljudima. Odnos sa ljudima i povezivanje na više nivoa. Jedna vrsta ljubavi kao nit koja spaja ljude. Ne možemo imati kvalitetan život ako nemamo kvalitetne odnose sa ljudima. Uopšteno, ako nemamo u svom životu nekoga da se oslonimo ili gradimo zdrav odnos, vezu. To je najvažnije. Zašto? Jer je ljubav alternativa usamljenosti. Koliko samo njih luta usamljeno, praznih pogleda, praznih duša, sa osećajem neshvaćenosti, nerazumevanja i osećajući se nevidljivo. Ne zna se pouzdano nikada kako to utiče na njih i sa kakvim posledicima se mogu suočiti.

Teše se virtuelnim prijateljima, virtuelnim svetom, iza monitora, sami i željni ispunjenosti. Ta slika onih koji su hronično usamljeni je sve više poraznija i teža za razrešenje. Toliko socijalno izolovanih osoba na svim stranama sveta ima, da je nemoguće shvatiti srž problema, iako se nazire problem. Neophodno im je da imaju u svom životu osobe s kojima mogu biti istinski bliski i otvoreni, osobe koje će ih shvatiti i biti tu. Važni su međuljudski odnosi, čak i najvažniji za razvoj jedne osobe.

A toga je toliko retko, toliko teško naći. Mnogi ljudi, posebno oni koji su u intenzivnom kontaktu sa drugim ljudima prosto vape da budu sami. Ali takođe, moguće je biti usamljen i kada je neko okružen velikim brojem ljudi. Potrudimo se da otvorimo oči i srca za ljude kojima je potrebno da ne budu usamljeni. Velika je razlika u samoći i usamljenosti. Napravimo je. Povežimo se i pokažimo jedni drugima da ljubav postoji u raznim oblicima i da nas može spojiti. Pokažimo jedni drugima da se ne moramo osećati usamljeno, jer imamo jedni druge.

Leave a Reply